top of page
Zoeken

Is de opmaak van rapportering voor u een maandelijks titanenwerk? Tijd voor automatisatie!

Rapportering | Power BI | Automatisatie

We zochten voor u uit waarom Power BI dé rapporteringstool is die u nodig heeft.


Herkent u zich in het volgende? “Het einde van de maand, het steeds terugkerende moment waar rapportering dient opgesteld te worden in Excel. Wat een tijdrovende klus…”

Niet enkel de opmaak van de rapportage vergt veel tijd, laat staan de zoektocht naar correcte data. Zo stelt u zich vaak volgende vragen: Hoe spelen andere bedrijven deze rapporteringsklus klaar? Vergt dit ook zoveel werk bij hen? Zou het mogelijk zijn om ook onze rapportering te automatiseren?


Wij stellen graag Power BI voor, de rapporteringstool die ervoor zorgt dat uw bedrijfsgegevens worden klaargezet met één klik op de knop. U gaat meteen van start met allerhande analyses.


Hoe Power BI uw rapporteringswerk vooruit helpt:

1. Easy-to-use Microsoft tool

Power BI maakt het voor u mogelijk om dagelijks live dashboards te raadplegen. Dit doet u bijvoorbeeld ’s ochtends op uw iPad naast een goede kop koffie. Of op de trein, op weg naar de maandelijkse managementmeeting. Waar en wanneer u wil, krijgt u een accuraat inzicht in de bedrijfsresultaten dankzij de mobiele beschikbaarheid van Power BI.


2. Honderden gegevensbronnen mogelijk

U visualiseert meer gegevens dan enkel data uit uw ERP-systeem in Power BI. Denk nu bijvoorbeeld aan leadinfo afkomstig van uw website of sociale mediakanalen. Of alle prospectinfo vervat in uw CRM. Door al deze gegevens te integreren in één Power BI rapport, stelt dit het management niet alleen in staat om beslissingen te nemen op basis van de gemaakte omzet, maar ook om na te denken over toekomstige omzet.


Waarom hebben we deze prospect niet meer gecontacteerd? Of hoe komt het dat deze klant al twee jaar niets meer bestelt bij ons? Dankzij betere transparantie in cijfers en gegevens doorheen de gehele organisatie, kan het management de juiste vragen stellen.


3. Alle soorten rapporteringen

Het is u ondertussen duidelijk dat Power BI in staat is rapporteringen te automatiseren, maar u vraagt zich af of het uw gedetailleerde Excelfiles wel kan vervangen? Uw rapporteringen zijn immers niet enkel financieel van aard, maar ook operationeel.


We zetten even alles op een rijtje voor u:

  • Managementrapportering

Door rechtstreeks te verbinden met uw IT-systeem is het mogelijk om in Power BI een overzicht van de belangrijkste KPI’s op te stellen zodoende de evolutie hiervan doorheen de tijd te visualiseren. Zo’n KPI-dashboard zorgt ervoor dat het management proactief kan inspelen op aandachtspunten binnen het bedrijf.

  • Financiële rapportering

Om financiële dashboards op te zetten, haalt Power BI alle boekingen op uit uw IT-systeem, zowel opbrengsten als kosten. Power BI stelt u zo in staat om zowel op een hoog niveau (bv. business unit-niveau) als op detailniveau (bv. kost per vertegenwoordiger) omzet en kosten te bestuderen. Als financial analist of CFO ziet u nu simpel, snel en betrouwbaar waar actie nodig is.

  • Operationele rapportering

Hoe volgt u op vandaag uw voorraadfluctuaties op? Hoe garandeert u dat de standaard arbeids-en materiaalkost stabiel blijft t.o.v. de effectieve kosten? Gebeurt dit alles extracomptabel via Excel? Doordat Power BI rechtstreeks connectie legt met uw ERP-systeem, krijgt u zicht op uw operationele efficiëntie. En dit real-time!

  • Analytische rapportering

Verder bouwend op de financiële en operationele rapportering, kan Power BI detailniveau toevoegen. Hoe stabiel zijn mijn verkoopcijfers ten opzichte van vorig jaar? Hoe evolueren ze ten opzichte van vorige maand? Hoe zijn ze per productcategorie? Hoe zijn ze per klantensegment? Op al deze vragen biedt Power BI een antwoord door de nodige gedetailleerde data op te halen uit uw IT-systeem.


Deze opsomming maakt duidelijk dat heel wat mogelijk is in Power BI.


Van high-level financiële dashboards tot detaillistisch voorraadbeheer en analytische rapportering.


Weet u zelf niet goed welke rapportering nu echt noodzakelijk is en welke bijkomend? Weet u niet hoe het automatiseringsproces op te zetten? Inzicht in uw cijfers beschikt zowel over traditionele business intelligence alsook de technische kennis om u te begeleiden in uw rapporteringsoefening. Wenst u zo snel mogelijk de tijdrovende klus van rapporteren op te lossen? Contacteer ons vrijblijvend.


11 december 2020

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page