top of page
Zoeken

Microsoft Power BI, een quick win voor KMO’s!

Power BI | Business Intelligence | data

“Big Data” is hét modewoord binnen grotere bedrijven, maar al te vaak staat dit bij KMO’s nog in zijn kinderschoenen. U baseert uw dagdagelijkse strategische beslissingen nochtans idealiter op historische en actuele data. Zoals zo vaak echter is er een verschil tussen theorie en realiteit. Wat is hiervan de oorzaak? De data is wel beschikbaar, maar het is niet altijd even eenvoudig om die data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Power BI lost dit op!


Hoe inzichten verwerven op basis van uw data?


Business Intelligence, of kortweg BI, is een overkoepelende term voor het verzamelen, modelleren en analyseren van bedrijfsdata. Ook in uw KMO valt er wellicht heel wat data te verzamelen uit allerhande systemen: verkoopcijfers, voorraad, loongegevens, CRM-data, … Uw data omzetten in bruikbare gegevens kan u een belangrijk concurrentievoordeel bezorgen door (real-time) inzichten te verwerven.


Waarom voor uw KMO de beste keuze?

1. Dynamische rapportering


Spendeert uw organisatie maandelijks ettelijke mandagen aan een statische rapportage? Via Power BI kan u deze dynamisch maken waardoor u aan de hand van een minimale input beschikt over een consequente en real-time rapportering.


2. Microsoft Power BI brengt alle databronnen samen


Dit is een belangrijke troef. Power BI kan een verbinding maken met een honderdtal verschillende databronnen. Via connectoren kan data gehaald worden uit ondenkbare databronnen als SAP, Exact, Navision, Oracle, Salesforce, Google Analytics, Facebook en zelfs Excel. Als u een live verbinding aanmaakt, kan u ook nog eens met real-time data werken.


3. Lage instapdrempel


Als u al over een gezonde dosis Microsoft skills beschikt, hoeft u geen torenhoge inspanningen te leveren voor het onderhoud van de dashboards. Microsoft Power BI is gebruiksvriendelijk en maakt gebruik van natuurlijke ‘language query’ technologie. Dit maakt het mogelijk om een vraag te stellen zoals “in welke maand is de omzet het hoogst?” Met andere woorden, u hoeft geen data scientist te zijn om te verkrijgen wat u nodig heeft.


4. Beperkte kosten


Met de standaard applicatie, de Power BI desktop, kan u gratis van vele functionaliteiten gebruik maken, zoals inladen en bewerken van data alsook het visualiseren hiervan. Het is enkel wanneer u dashboards wil delen over afdelingen of organisaties dat u voor Power BI dient te betalen.


5. Verzamelen en visualiseren van data


Power BI is een handige tool die data kan verzamelen uit verschillende bronnen om ze vervolgens te visualiseren in real-time rapporten en dashboards. De visualisatie van deze belangrijke gegevens zorgt ervoor dat ze sneller tot interessante inzichten leiden. Bovendien blijven uw dashboards via de Power BI-applicatie op uw smartphone binnen handbereik.


6. Rapporten en inzichten delen


Power BI is multi-inzetbaar. Met Power Bi kan u dashboards delen met andere personen actief in uw KMO. Gedaan met de rapportage van individuele eilandjes binnen uw ondernemingen! Dit zal leiden tot algemeen samenhangende inzichten die leiden tot betere strategische bedrijfsvoering.


Kortom, Power BI laat u toe om via een beperkte investering het potentieel van uw data te benutten.


Ga ook voor inzicht!


Bent u op zoek naar een partner die u bijstaat om het potentieel van uw data te benutten?Dankzij onze expertise in business assessments, data en processen kunnen wij uw organisatie zowel financieel als strategisch interpreteren. Met deze input stellen wij samen optimale dashboards op zodat u hiervan kan profiteren tijdens de dagdagelijkse bedrijfsvoering.


Bent u overtuigd in het potentieel en de kracht van Power BI, neem dan vrijblijvend contact op met ons op het telefoonnummer 09 378 38 28.


15 december 2020

Comments


bottom of page